Over deze blog

"Vermaat is de naam."
"Aangenaam kennis te maken."

Sinds ik in 2008 mijn genealogisch onderzoek begon, is mij duidelijk geworden dat niet alle Vermaat-en familie van elkaar zijn. Zo is er de Westbrabantse familie Varremaet, die hun naam verbasterd zag worden tot Vaarmaat, Voormaat, Fermaat en ook Vermaat. Geen familie van mij.
Dan is er een familie Vermaat uit Ameide en Tienhoven a/d Lek, die al sinds de 16e eeuw deze naam draagt. Familie van mij? Ik heb er nog geen spoor van kunnen ontdekken, maar helemaal onmogelijk is het niet. Evenals de mijne is deze familie vrijwel uitsluitend protestant en Ameide ligt niet ver van Schonauwen. Mogelijk dat een van mijn Utrechtse voorvaderen daar terechtgekomen is. Een ander verhuisde immers helemaal naar Rotterdam en ook in Haarlem zijn ooit nazaten van Philips Eerstsoon gesignaleerd.

Naast het doen van verslag van mijn wederwaardigheden op zoek naar meer Vermaat-en en naar het "complete plaatje" hoop ik ook via deze blog in contact te komen met achternaamgenoten, met wie ik gegevens kan delen of die ik simpelweg een kijkje in hun afkomst kan bieden. Via genealogische sites heb ik reeds familie (of juist geen familie) leren kennen. Als via deze blog contacten daaraan worden toegevoegd, zou dat mooi zijn.